Dublin

 

Aquest estiu he fet una petita escapada a Dublín. Em va semblar una bona opció perquè, tot i ser un entorn urbà, no és massa gran i té bons parcs. Passar el màxim temps possible a l’aire lliure és sempre la meva prioritat i Dublín és una ciutat perfecta per descobrir caminant amb una interessant combinació d’arquitectura, parcs, cultura i història. Alhora també hi ha l’opció per fer sortides d’un dia a interessants pobles propers.
Vaig allotjar-me al barri de Ballsbridge en una casa particular mitjançant Airbnb. És un barri residencial molt bonic i tranquil i alhora relativament a prop del centre de la ciutat, s’hi arriba perfectament caminant.
Pel que fa a l’equipatge, vaig optar per reduir-lo al mínim indispensable i així poder dur una maleta petita de cabina i una motxilla per no haver de facturar. Evidentment vaig deixar espai pels estris de dibuix, per si feia alguna cosa. Me’n vaig endur la càmera amb molta il·lusió perquè la fotografia m’encanta i feia temps que la tenia molt abandonada.
El viatge va anar molt bé. L’allotjament era immillorable i l’Anne, l’amfitriona, amabilíssima. Cada dia, quan tornava al vespre després d’estar voltant tot el dia, parlàvem, tot prenent el te, del que havia visitat i ella m’explicava coses de Dublín i d’Irlanda.
Vaig poder veure tot el que m’havia proposat. Vaig recórrer la ciutat al llarg de tres dies i mig i vaig anar a tot arreu caminant. Els altres dos dies vaig agafar el DART, que és com un tren de rodalies, i vaig anar un dia a Howth (a la costa nord de Dublín) i l’altre a Dalkey (a la costa sud).
El que més m’ha agradat de Dublín són els parcs i la gent. Hi ha molts parcs i places enjardinades i els dublinesos són gent especialment amable i educada… A més, Dublín és una ciutat plena de gent jove.
El que menys m’ha agradat: el clima. Ja sabia que a Irlanda plou molt però és que el cel és gris gairebé sempre. Em va ploure, un dels dies de manera intensa tot el dia, els altres amb pluges intermitents i gairebé sempre amb fort vent i força fred per ser agost. De tota manera el fred és el que menys m’ha molestat perquè per caminar sempre és millor que no faci calor.
Com que la meva prioritat era estar a l’aire lliure doncs, impermeable tallavents i a caminar. De tota manera,
Abans de marxar vaig començar una llibreta nova, vaig fer una coberta, un dibuix de l’equipatge i un altre del mapa amb els llocs principals que volia visitar.
Un cop a lloc, vaig dibuixar la vista des de la finestra de l’habitació on m’allotjava que era fantàstica: un carrer arbrat residencial i tranquil amb una casa espectacular en front, l’entrada al St Mary’s Church Park i la seva església.
Volia fer exteriors però la meteorologia ha fet que no dibuixés tot el que m’hauria agradat, tot i que ja hi comptava, i això va fer que optés més per la fotografia.
L’últim dia però, com que tenia el cuquet i no volia marxar sense haver fet res a l’aire lliure, vaig aprofitar per fer un sketch ràpid al Garden of Remembrance tot pregant que no comencés a ploure novament.
Després, a l’avió de tornada, vaig dibuixar tot un seguit de portes de colors de les façanes de les cases georgianes tan típiques del paisatge dublinès.

 

Este verano he hecho una pequeña escapada a Dublín. Me pareció una buena opción porque, aunque es un entorno urbano, no es demasiado grande y tiene buenos parques. Pasar el máximo de tiempo posible al aire libre es siempre mi prioridad y Dublín es una ciudad perfecta para descubrir caminando con una interesante combinación de arquitectura, parques, cultura e historia. Además permite hacer salidas de un día a pueblos próximos muy interesantes.
Me alojé en el barrio de Ballsbridge en una casa particular mediante Airbnb. Es un barrio residencial muy bonito y tranquilo y, a la vez, relativamente cerca del centro de la ciudad, se puede ir perfectamente andando.
Por lo que respecta al equipaje, opté por reducirlo al mínimo indispensable y así poder llevar una maleta pequeña de cabina y una mochila para no tener que facturar. Evidentemente dejé espacio para las herramientas de dibujo por si hacía alguna cosa. Me llevé la cámara de fotos con mucha ilusión porque la fotografía me encanta y hacía tiempo que la tenía muy abandonada.
El viaje fue muy bien. El alojamiento era inmejorable y Anne, la anfitriona, amabilísima. Cada día, cuando volvía después de estar dando vueltas todo el día por la ciudad, hablábamos, tomando el té, de lo que había visitado y ella me explicaba cosas de Dublín e Irlanda.
Pude ver todo lo que había propuesto. Recorrí la ciudad durante tres días y medio y fui a todas partes caminando. Los otros dos días cogí el DART, que es como un tren de cercanías, y fui un día a Howth (en la costa norte de Dublín) y el otro a Dalkey (en la costa sur).
Lo que más me ha gustado de Dublín son los parques y la gente. Hay muchos parques y plazas ajardinadas y los dublineses son gente especialmente amable y educada… Además, Dublín es una ciudad llena de gente joven.
Lo que menos me ha gustado: el clima. Ya sabía que en Irlanda llueve mucho pero es que el cielo es casa siempre gris. Llovió, uno de los días de manera intensa todo el día, los otros con lluvias intermitentes y viento fuerte y frío para ser agosto. De todas formas el frío es lo que menos me ha molestado ya que para caminar siempre es mejor que no haga calor.
Dado que mi prioridad era estar al aire libre, pues, impermeable cortavientos ¡y a caminar! De toda formas, la meteorología hizo que no dibujara tanto como me hubiera gustado, pero ya contaba con ello.
Antes de irme comencé una libreta nueva, hice una cubierta, un dibujo del equipaje y otro del mapa con los lugares principales que quería visitar.
Una vez allí, dibujé la vista que tenía desde la ventana de la habitación donde me alojaba, que era fantástica: una calle residencial y tranquila llena de árboles con una casa espectacular en frente, la entrada al St Mary’s Church Park y su iglesia.
Quería hacer exteriores pero la meteorología hizo que no dibujara todo lo que me habría gustado, aunque ya contaba con ello, y eso hizo que optara más por la fotografía.
El último día pero, como tenía el gusanillo y no quería irme sin haber hecho nada al aire libre, aproveché para hacer un sketch rápido en el Garden of Remembrance mientras rezaba para que no volviera a llover.
Después, en el avión de vuelta, dibujé una serie de puertas de colores de las fachadas de las casas georgianas tan típicas del paisaje dublinés.

 

I’ve made a short trip to Dublin this summer. It seemed a good option to me because, despite it is an urban environment, it is not too big and it has good parks. Being outdoors most of the time is always my priority and Dublin is ideal for discovering on foot. It has and interesting combination of architecture, parks, culture and history. Besides, you can go to visit other fascinating coastal villages from there.
I booked a room in a private house in Ballsbridge through Airbnb. It a beautiful and quiet residential neighbourhood and close to the city centre if you don’t mind a little walk.
I left some room in the suitcase for my drawing tools, just in case. I took my camera with deep enthusiasm because I love photography, but I have been neglecting it lately.
The trip went very well. The accommodation was excellent and Anne, the host, is a very kind person. Every day, when I went back to the house in the evening we talked, while we drank tea, about the places I had been to that day and she explained to me a lot of interesting things about Dublin and Ireland.
I was able to visit and see all the places I previously decided I would like to. I went over the city for three days and a half and I did it all on foot. The other two days I took the DART train and went to Howth, in the north coast, one day, and to Dalkey, in the south coast, the other day.
What I liked the most about Dublin are the parks and the people. There are a lot of parks and gardens and the dubliners are very kind and polite… Besides, Dublin is a city full of young people.
What I did not like so much is the climate. I knew that Ireland was very rainy, but certainly the sky is almost always grey. One day rained intensely; the other days were less rainy but overcast, windy and cold. Temperatures though were no concern for me because cold days are better for walking than hot days.
So, given that my priority was to be outdoors, I wear my weatherproof gear and went out! Anyway, the weather caused that I didn’t sketch as much as a wanted, but I already knew it so it was no surprise.
I started a new sketchbook just before going to Dublin. I drew a cover; I sketched my luggage and a map with all the main places I wanted to visit.
Once there, I drew the view from my room window. It is fantastic: the residential and quiet street with plenty of trees with a beautiful house and the St Mary’s Church just opposite the house I was staying in.
I still had an itch for drawing outdoors and I didn’t want to leave Dublin without doing it so the last day I made a quick sketch in the Garden of Remembrance while praying it wouldn’t rain again.
Afterwards, while coming back home in the plane, I drew a series of colourful doors from the Georgian typical facades.

Anuncis

3 pensaments sobre “Dublin

 1. Retroenllaç: Sketches (II) « Montse
 2. Hola Montse! Quins dibuixos més bonics!!!! Que bé que t’hagis pogut escapar!! Abraçades,

  Maria

  2016-08-24 18:15 GMT+02:00 Montse :

  > Montse posted: ” Aquest estiu he fet una petita escapada a Dublín. Em va > semblar una bona opció perquè, tot i ser un entorn urbà, no és massa gran i > té bons parcs. Passar el màxim temps possible a l’aire lliure és sempre la > meva prioritat i Dublín és una ciu” >

  1. Moltes gràcies, Maria! Ha estat molt bé. Sempre és molt enriquidor conèixer nous llocs i nova gent.
   Salut!

Els comentaris estan tancats.